Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
VIII. Magyar Sziget juli. 28-
  2008-07-16 20:31:57, szerda
 
   
  Jön a VIII. Magyar Sziget! A legnagyobb nemzeti fesztiválon idén is számtalan újdonság lesz!
2008. július 15.Magyar Sziget

Az elmúlt nyolc év alatt, ahogy a nemzeti oldal csaknem a nulláról indulva erősödött a mai szintre, a nemzeti érzelmű emberek legfontosabb találkozója, a Verőce melletti Csattogó-völgyben minden évben megrendezett Magyar Sziget is kinőtte magát, hiszen tavaly már tízezernél is többen érezték fontosnak, hogy meglátogassák. Mára komoly intézmény vált belőle, amit megrendezni óriási felelősség a szervező Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) számára, hiszen itt találkozhat egymással a szétszakított magyar nemzet azon része, akiket nem tántorít el a mindent átható kilátástalanság és közöny. A Magyar Szigeten olyan barátságok, kapcsolatok, egyes esetekben akár házasságok is köttetnek, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a magyar nemzet szétszakított szálainak újra összekötéséhez. A magyarság legnagyobb újkori találkozójának közelgő időpontja kapcsán beszélgettünk a rendezvény egyik főszervezőjével, Zagyva György Gyulával, a HVIM elnökével.

- A nemzeti oldalon már megszokottá vált, hogy ha augusztus első hete, akkor Magyar Sziget. Idén is a szokásos időpontban lesz?

- 2008-ban a megszokotthoz képest egy kicsivel korábbra került a rendezvény, Július 28-tól Augusztus 4-ig tart majd. Az eddigiekhez képest az is más lesz, hogy hétfőn kezdődik és vasárnap éjszaka ér véget.

- A helyszín viszont változatlan, most is a már jól ismert, csodaszép Dunakanyarba látogathatnak a Magyar Szigetre érkezők.

- Már hozzánőttünk a Dunakanyarhoz. Azon belül is a két faluhoz, Verőcéhez és Kismaroshoz, amik között elterül a Magyar Szigetnek otthont adó Csattogó-völgy. A falvak lakói is magukénak érzik már a Magyar Szigetet, rengeteg barátság, kapcsolat alakult ki, köztünk szervezők és az itt élő emberek között, sőt mára már a Magyar Sziget ismert törzsvendégeit is nevükön szólítják, ha végig sétálnak az utcákon.

- Hogyan tud fennmaradni egy olyan rendezvény a mai átpolitizált kulturális életben, amelyik folyamatosan szembe megy a hatalom által diktált kulturális trendekkel, és állami és egyéb támogatásokat sem vesz igénybe?

- Pontosan azért tudtunk megmaradni és évről évre előrébb jutni, mert önállóan a saját erőnkből, tégláról téglára, néha a saját kárunkból tanulva építettük fel a Magyar Szigetet. Mondjuk, ha indulnánk különböző kulturális pályázatokon, akkor úgymond ,,politikailag korrekteknek" kellene lennünk, és feladnánk az önállóságunkat, onnantól kezdve beleszólhatnának, hogy mit csináljunk. Erre természetesen nem vagyunk hajlandóak és megyünk tovább a magunk útján. Rengeteg munkával, alternatív megoldásokkal, ötletekkel és persze kemény elhatározással törtük ki azt az utat, amin most járunk.

- Készültök-e a tábor bővítésére, hiszen egyre nő a közönség létszáma?

- Tavaly már például elértük azt a pontot, hogy főleg hétvégén, azt lehetett érezni, hogy kinőttük a rendelkezésünkre álló területet, ezért idén nagyon komoly utána járással és szervezéssel elértük, hogy jóval nagyobb hely áll rendelkezésünkre. A tábort körülvevő területek használatba vételével és a táboron belüli területrendezéssel, sokkal több lesz a parkoló és sátorozó hely, sokkal nagyobb íjászpályát építhetünk. A vizes blokkok számát is jelentősen megemeltük az eddigiekhez képest.

- Zeneileg mit tud még fejlődni a rendezvény, hiszen minden létező nemzeti rockot játszó csapat megfordult már itt?

- A nemzeti rock zenekarai elválaszthatatlan részei a Magyar Szigetnek, az Egészséges Fejbőrtől a Titkolt Ellenálláson át a Kárpátiáig, ezek a zenekarok adják a mostani zenei program gerincét is, melléjük érkeznek azok a zenészek, akik ugyan nem a szorosan vett nemzeti stílust képviselik, de már számtalanszor bizonyították, hogy közénk tartoznak, idén például a magyar metál nagy öregjei, az Ossián zenekar és Kalapács József is a meghívottak között szerepel.

- Milyen új programok kerültek be idén a Magyar Sziget kínálatába?

- A már ismerős előadók és fellépők között, idén nagyon sok új arcot lehet majd felfedezni, hiszen a nemzeti előadók gárdája egyre gyarapszik, és mi mindig figyeljük, hogy ki áll elő olyan előadással, aminek mindenképpen a Magyar Szigeten van a helye.
A teljesség igénye nélkül tudok felsorolni párat az egészen új programok közül, hiszen eddig talán még egyik Magyar Szigeten sem vártuk annyi újdonsággal a résztvevőket, mint most. Az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt produkció mindenképpen a Romantikus Erőszak zenészei által színre vitt Mondák Könyve című előadás lesz, amit lovas hagyományőrzők segítségével adnak elő és eddig összesen még csak 2 előadása volt a Kárpát-medencében. Különlegességnek számít majd a Veszprémi Megyer Sarja lovas hagyományőrző csoport által előadott Táncoló korok című bemutató is, amiben a magyar harci hagyományokat kísérik végig, méghozzá úgy, hogy minden korhoz hozzárendelik az akkori harci táncokat is, de a VIII. Magyar Szigeten végre bemutatkozik a legismertebb magyar lovasíjász, Kassai Lajos is, persze a már megszokott harci bemutatók sem maradnak el, sőt még gyarapodott is a számuk. A haditornán kívül is lesznek még nagyszabású fellépések az egy hét alatt, nálunk lesz például Szakács Gábor új történelmi zeneművének a bemutatója is, Rákóczi él címmel. A Magyar Sziget egyik büszkesége az lesz idén, hogy a hozzánk nagyon közel álló énekesnővel, Herczeg Flórával a női főszerepben láthatunk majd részleteket a legnépszerűbb magyar rockoperából, az István a királyból, a Társulat című zenei tehetségkutató televíziós műsorból megismert ifjú művészekkel a szerepekben. Természetesen a minden évben fellépő Magyarkanizsai Udvari Kamara Színház is legújabb darabját hozza el a rendezvényre, Magyar Piéta - Az őszödi köztársaság címmel.

- Úgy tudom, nemcsak zenei programok és előadások várják a szigetelni érkezőket, hanem nagyon sok egyéb elfoglaltság is.

- Az elmúlt években örömmel tapasztaltuk, hogy a kézműves foglalkozások mennyi embert lekötöttek, milyen átéléssel készítik gyerekek és felnőttek egyaránt ezeket az őseink által használt tárgyakat. Idén amellett, hogy a megnövekedett igényekre felkészülünk és nagyobb területet, és több munkavezetőt biztosítunk, az eddig megszokott elfoglaltságok, mint a nemezelés, a csont-, réz- és bőrművesség mellé bekerül a papírmerítés, a textil- és fakorong festés is. A haditornával foglalkozó Harcmező nevű helyszínünkön pedig a most már szinte mindenki által valamilyen szinten űzött íjászat mellett, lehet ismerkedni több olyan, őseink által ránk hagyott fegyverrel, mint a csatacsillag, kelevéz vagy a karikás ostor.
A magyar hagyományokhoz szervesen hozzátartozik a tánc is, az eddigi Magyar Szigeteken nagyon jó hangulatú táncházakat tartottunk. Egyre többen érdeklődnek az aktív kikapcsolódás ezen formája iránt, ezért idén folyamatosan lesz tánctanítás is, a hét minden napján, ezek az órák persze, majd közös tánccal fejeződnek be, a koncertek után két napon is lesz a nagysátorban élőzenés táncház, egy népi zenekar közreműködésével. Az utolsó napi koncertek után pedig egy régi adósságunkat törlesztjük majd, hiszen a most megkapott új területen már nem lesz akadálya annak, hogy egy óriási szertűz mellett búcsúzzunk el egymástól az együtt töltött egy hét után.

- Megszokhattuk, hogy a Magyar Sziget évről évre új program-helyszínekkel gazdagodik, lesz-e idén megint újdonság?

- Igen lesz. A Nyugalom Szigete elnevezésű helyszínünk, ahol eleink szellemiségét és műveltségét szeretnénk megismertetni az érdeklődőkkel egy kicsit közvetlenebb formában, hiszen jurtákban lehet majd beszélgetni az előadókkal, akik be is fogják vonni a hallgatókat a különböző programokba. A helyszínen lesz gyógymasszázs, természetgyógyászattal kapcsolatos beszélgetések, életmód tanácsadás, de a pihenni, feltöltődni vágyóknak meditáció is.
A tavalyi rendezvényen már bemutatkozott a csak magyar söröket, pálinkákat, üdítőket árusító, 100% Magyar Kocsma névre keresztelt büfénk is, ami idén szintén megújult, meglepetésnek szánt arculattal, kibővített árukészlettel fogadja a megszomjazott látogatókat a tavalyinál jóval nagyobb területen.
Ugyan nem program-helyszín, de mindenképpen megemlíteném, hogy a tábor mellett közvetlenül létesült egy halastó is, tehát aki horgászattal is kiegészítené a Magyar Szigetes tartózkodását, most már gond nélkül megteheti.

- Az elszakított területekről mennyien érkeznek a rendezvényre, vannak előrejelzések?

- A tavalyi évben a Felvidékről érkező testvéreink képviselték magukat a legtöbben az elszakított területeken élők közül, de idén rengetegen jelezték Erdélyből, hogy jönnek a rendezvényre. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az elszakított magyarokhoz is eljusson a híre a Magyar Szigetnek, és ennek meg is van az eredménye, hiszen évről évre többen jönnek. A Magyar Sziget többek között pontosan attól Magyar Sziget, hogy teljesen megszokott, hogy 8-10 tagú beszélgető társaságokban rendre kiderül, hogy a társaság egy része nem csonkaországból, hanem az elszakított részek valamelyikéről érkezett.

- Más fesztiválokkal ellentétben a Magyar Szigeten nagyon odafigyelnek a nemzeti oldal utánpótlását jelentő gyerekekre.

- A Magyar Sziget egyik fontos feladata, hogy az ide érkező nemzeti érzelmű magyarok gyermekei is úgy térjenek haza, hogy jó és érdemes magyarnak lenni. Ezért minden évben egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a szervezésben arra, hogy az utánpótlás ne csak jól érezze magát, hanem a szakavatott mesterektől sok mindent meg is tanuljon arról, hogy milyen dolgokkal kell felvérteznie magát egy nemzeti érzésű hazafinak. Idén újdonság lesz például a kicsiknek a Hat körjáték, körkerengő névre hallgató építmény, amiben játékos formában ismerkedhetnek majd meg a magyar hagyományokkal.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: beleszólhatnának, különlegességnek, közreműködésével, rendelkezésünkre, csonkaországból, kilátástalanság, főszervezőjével, találkozójának, hagyományokhoz, törzsvendégeit, összekötéséhez, fesztiválokkal, tehetségkutató, magyarkanizsai, valamelyikéről, elfoglaltságok, hagyományőrzők, önállóságunkat, ismerkedhetnek, hagyományokkal, elhatározással, szétszakított, megnövekedett, tartózkodását, árukészlettel, érdeklődőkkel, megszomjazott, megoldásokkal, megismertetni, érdeklődéssel, gyógymasszázs, foglalkozások, beszélgetések, meglátogassák, legnépszerűbb, látogathatnak, legnagyobb nemzeti, elmúlt nyolc, nemzeti oldal, nulláról indulva, nemzeti érzelmű, szervező Hatvannégy, szétszakított magyar, mindent átható, magyar nemzet, magyarság legnagyobb, rendezvény egyik, nemzeti oldalon, szokásos időpontban, megszokotthoz képest, kicsivel korábbra, eddigiekhez képest, Magyar Sziget, Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, Magyar Szigeten, Zagyva György Gyulával, Magyar Szigetre, Magyar Szigetnek, Magyar Szigetet, Egészséges Fejbőrtől, Titkolt Ellenálláson, Kalapács József, Romantikus Erőszak, Mondák Könyve, Veszprémi Megyer Sarja, Kassai Lajos, Szakács Gábor, Herczeg Flórával, Magyarkanizsai Udvari Kamara Színház, Magyar Piéta, Magyar Szigeteken, Nyugalom Szigete, Magyar Kocsma, Magyar Szigetes,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem méltó hozzád  Gonosz démon-álarc  Png lepke  Png cica  Nevem  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png kislány  A boldog családok mind hasonló...  Popper Péter szavai  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Jó éjszakát  A boldog családok mind hasonló...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alázat  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Soha ne kedvezz...  Nagyi telefonál  Esti kép  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nagyon különös  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Adakozás  Kellemes délutánt kívánok  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Png lepke  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Nem számIt  Ami embereknek lehetetlen, az...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Boldog születésnapot a ma ünne...  Leonardo da Vinci gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Annuska bar...  Paul David Tripp Április 20  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Akik bántanak téged  Kaffka_Margit  Nem méltó hozzád  Alázat  Egy bizonyos határt  Ágai Ágnes – Csendélet  69 éve hunyt el Albert Einstei...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Paul David Tripp Április 21  Paul David Tripp Április 21  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Soha ne kedvezz...  Gonosz démon-álarc  Png nő  Bounty krémes  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Irgalom és ítélet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Bertolt Brecht -től idézet  Szívem 
Bejegyzés Címkék
legnagyobb nemzeti, elmúlt nyolc, nemzeti oldal, nulláról indulva, nemzeti érzelmű, szervező Hatvannégy, szétszakított magyar, mindent átható, magyar nemzet, magyarság legnagyobb, rendezvény egyik, nemzeti oldalon, szokásos időpontban, megszokotthoz képest, kicsivel korábbra, eddigiekhez képest, helyszín viszont, falvak lakói, olyan rendezvény, hatalom által, saját erőnkből, saját kárunkból, magunk útján, tábor bővítésére, közönség létszáma, rendelkezésünkre álló, tábort körülvevő, táboron belüli, vizes blokkok, nemzeti rock, zenekarok adják, mostani zenei, szorosan vett, magyar metál, meghívottak között, nemzeti előadók, teljesség igénye, egyik legnagyobb, magyar harci, akkori harci, legismertebb magyar, haditornán kívül, lesz idén, hozzánk nagyon, legnépszerűbb magyar, minden évben, őszödi köztársaság, szigetelni érkezőket, elmúlt években, kézműves foglalkozások, őseink által, megnövekedett igényekre, eddig megszokott, haditornával foglalkozó, karikás ostor, magyar hagyományokhoz, eddigi Magyar, aktív kikapcsolódás, órák persze, koncertek után, nagysátorban élőzenés, népi zenekar, utolsó napi, régi adósságunkat, most megkapott, óriási szertűz, együtt töltött, kicsit közvetlenebb, különböző programokba, helyszínen lesz, tavalyi rendezvényen, csak magyar, megszomjazott látogatókat, tavalyinál jóval, tábor mellett, elszakított területekről, tavalyi évben, elszakított területeken, elszakított magyarokhoz, elszakított részek, szervezésben arra, szakavatott mesterektől, nemzeti érzésű, magyar hagyományokkal, beleszólhatnának, különlegességnek, közreműködésével, rendelkezésünkre, csonkaországból, kilátástalanság, főszervezőjével, találkozójának, hagyományokhoz, törzsvendégeit, összekötéséhez, fesztiválokkal, tehetségkutató, magyarkanizsai, valamelyikéről, elfoglaltságok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 662
  • e Hét: 6170
  • e Hónap: 14774
  • e Év: 50715
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.